TANJORE


Situada a 70 km al sud de Gangaikondacholapuram, és coneguda com el "jardí de l'Índia del Sud". Va ser capital política i cultural d'un imperi que abastava tota l'Índia meridional, i incloïa els territoris de Ceilan i les illes Maldives. El gran llegat de la civilització Chola és el santuari Brihadishvara Mandir, temple consagrat a Shiva. La seva construcció va durar set anys (1003-1010). El Nandi mandapa, que va ser afegit al segle XII, alberga al seu interior una escultura de Nandi (el toro de Shiva), realitzada en granit negre. Aquesta escultura és ungida diàriament amb oli, el que fa que brilli com si fos real.

El Palau Reial, construït a mitjan segle XVI i posteriorment reconstruït a finals del segle XVIII, alberga en el seu interior el Royal Museum, on es poden contemplar un recull d'objectes de l'època daurada del palau: armes, indumentària, retrats dels raja i objectes molt variats. També es pot visitar la Sala d’audiències i el museu annex a la Savravati Mahal, que conté llibres i manuscrits il·lustrats. El jardí del palau alberga la Schwartz Church, una església construïda el 1777 per ordre del Raja Sarboji per a un missioner d'origen danès que va ser el seu tutor.

VIATGES STARTOUR · GC40MD, C/ Jovara, 54-56 · 08370 Calella (Barcelona) · Tel. 93.766.15.00 · Fax 93.766.16.00 · viatges@startour.cat