TAMIL NADU


L'estat de Tamil Nadu s'estén en direcció est al llarg de la costa baixa i sorrenca del golf de Bengala, fins a la punta de Kanya Kumari (el Cap Comorin dels antics navegants), a l'extrem del sudcontinent indi on les aigües del golf de Bengala conflueixen amb les de l'oceà Índic i el mar d'Oman.

La regió septentrional de l'estat es caracteritza pels baixos i àrids massissos rocosos que conformen els Ghat Orientals, en contrast amb els Ghat Occidentals de la regió sud-oest, que arriben a grans altituds i estan coberts d'espessa vegetació. El paisatge de muntanya és molt suggerent, ja que està sembrat de camps on es cultiva te, cafè i espècies.

La fèrtil plana que s'estén entre les dues cadenes muntanyoses és una zona molt poblada i caracteritzada pel cultiu de palmerars i arrossars.

A Tamil Nadu hi ha més de 30.000 temples hinduistes, motiu pel qual es coneix aquest estat com "terra dels temples".

Tamil Nadu conserva tradicions culturals de les més antigues de l'Índia, i també de les més refractàries a les influències externes, el que paradoxalment ha influït decisivament en l'esdeveniment polític, religiós i artístic de tot el centre i el nord del país. Aquest gran estat del sud, bressol de la civilització dràvida, l'antiga població autòctona anterior a la invasió ària, ha sabut conservar un patrimoni cultural de tradició mil·lenària, capaç de crear des d'una esplèndida arquitectura religiosa fins l'original dansa barata Naty, des d'un riquíssim repertori literari a la producció en sèrie de pel·lícules comercials.

VIATGES STARTOUR · GC40MD, C/ Jovara, 54-56 · 08370 Calella (Barcelona) · Tel. 93.766.15.00 · Fax 93.766.16.00 · viatges@startour.cat