ALLEPEY


És el port més important dels backwaters i ocupa una posició estratègica entre Kollam (85km), Kochi (65km) i Kottayam (37km). S'estén al voltant d'una xarxa de canals navegables, la qual cosa l'ha fet mereixedora del sobrenom "la Venècia d'Orient".

Una de les activitats més agradables a Allepey és la visita al basar, situat entre els dos principals canals navegables, que corren paral·lels d'est a oest, per després fer un relaxant passeig per la platja vorejada de palmeres on s'alinien les barques dels pescadors .

En ple centre de la ciutat hi ha el temple dedicat a la deessa Rajarajeshvari; en el seu honor entre setembre i octubre se celebra una festa religiosa de nou dies de durada, durant els dos últims de la qual, considerats dies especialment propicis, té lloc una desfilada sagrada de nou elefants, al qual acudeixen milers de persones.

L'esdeveniment més destacat d'Alappuzha és la regata del Nehru Trophy (segon dissabte d'agost). Hi competeixen els sanka boats, que són grans barques amb la proa amb forma de cap de cobra, tripulades per experts remers (fins a 120 en cada embarcació). Atès l'èxit turístic d'aquesta regata, celebrada per primera vegada el 1952, en l'actualitat se celebren altres competicions en diferents períodes de l'any. La regata del 19 de gener coincideix amb el període de major afluència de turisme.

VIATGES STARTOUR · GC40MD, C/ Jovara, 54-56 · 08370 Calella (Barcelona) · Tel. 93.766.15.00 · Fax 93.766.16.00 · viatges@startour.cat