El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

Consells al viatger

per a viatges programats en grups i Fundación Vicente Ferrer

PREPARATIUS
Documentació i Passaport

Per entrar a l'Índia es necessita un visat que s'encarrega de tramitar l'agència de viatges Startour. Per tramitar el visat, cal tenir el passaport en vigor amb una validesa mínima de sis mesos a partir de la data de sortida del viatge. Us recomanem portar una fotocòpia del passaport i guardar-la a part o donar-la a una altra persona per facilitar els tràmits en cas de pèrdua o robatori.

Vols

Podeu consultar a Startour qualsevol informació complementària sobre els vols.

Vacunes i medicaments

No és obligatòria cap vacuna per entrar a l'Índia, però us recomanem anar al metge i explicar-li el tipus de viatge que fareu. Aquest us informarà sobre les vacunes aconsellables: les habituals són contra el tètanus, el tifus, l'hepatitis i el preventiu de la malària (es recomana consultar al metge els possibles efectes secundaris d'aquest tractament). Només heu de portar medicaments per a ús personal, ja que en la duana no permeten passar grans quantitats.

Altres recomanacions:
Portar un repel·lent d'insectes fort o extra fort.
Portar un llapis d'amoníac per alleujar i desinfectar les picades.
Es recomana a les persones amb problemes digestius portar un protector d'estómac ja que de vegades els menjars poden ser molt picants.

Diners

Es poden portar euros o dòlars. En arribar a l'Índia es canvien per rúpies, que és la moneda oficial. El tipus de canvi oscil·la entre 50 i 60 rúpies per euro. La quantitat màxima en efectiu que es permet entrar al país és de 5.000 euros. Els diners es poden canviar en hotels, bancs i aeroports. És recomanable guardar un certificat de canvi de moneda, per poder canviar novament els diners abans de sortir del país, ja que l'exportació de rúpies no està permesa. En algunes botigues grans accepten targeta VISA i "travelcheck". A l'hora de pagar amb VISA es recomana guardar el rebut, l'adreça i el telèfon de la botiga per facilitar possibles reclamacions posteriors.

Diferència horària

D'acord amb el canvi d'horari a Espanya, des del mes de març fins al setembre, la diferència és de 3,30 hores més a l'Índia. Des d'octubre a febrer la diferència és de 4,30 hores.

Idioma

La llengua oficial més parlada és l'hindi, però hi ha altres 17 llengües oficials a l'Índia. A l'estat d'Andhra Pradesh, on es troba el districte d'Anantapur, es parla l'idioma telugu. En tota l'Índia, l'anglès està molt estès i no es tenen gaires problemes per comunicar-se. A més, durant tot el viatge estareu acompanyats per un guia local de parla hispana.

Clima i temperatura

El clima de l'Índia és monsònic tropical. L'època de pluges, el monsó, transcorre de juny a setembre. Encara que és possible que plogui en alguns trams del recorregut, mai no s'han produït problemes o alteracions causades pel monsó. Les temperatures oscil·len, depenent de les ciutats, entre 30 i 40 graus. No obstant això, tingueu en compte que a causa de la gran humitat ambiental la sensació de calor és més gran del que marca el termòmetre. A partir del mes de setembre les temperatures baixen lleument.

Corrent elèctric i electricitat

Tots els hotels del viatge a l’Índia i el campus de la Fundación Vicente Ferrer disposen de corrent elèctric de 220 volts i en alguns casos cal preveure un adaptador.


VISITA TURÍSTICA
Itinerari

Al llarg de tot el viatge se seguirà estrictament l'itinerari programat per l'agència de viatges Startour, llevat que, per alguna causa aliena a l'organització, el guia hagi de fer alguna modificació. Disposareu d'alguna tarda lliure.

Allotjament

Depenent de la ciutat, us allotjareu en hotels de tres o quatre estrelles. Les habitacions i serveis dels hotels són equiparables als d'Espanya, encara que també us podeu trobar que en algun hotel les instal·lacions siguin antiquades. Recordeu que els hotels disposen de servei de bugaderia.

Menjars

L'esmorzar i el sopar estan inclosos en l'allotjament, però no les begudes. Els àpats no estan inclosos i es faran fora de l'hotel. El preu dels menjars oscil·la entre 6 i 12 euros. El menjar típic indi és molt picant i carregat d'espècies, però en gairebé tots els hotels i restaurants trobarem menjar similar a l'europeu cuinat a l'estil indi, o disposar de bufet occidental.
Recomanacions:
Beure sempre aigua embotellada sense glaçons de gel.
No menjar verdures crues.
Pelar sempre la fruita.
Evitar els gelats.

Indumentària

Si bé la gent, sobretot al Nord de l'Índia, està acostumada al turisme, és recomanable respectar els seus costums respecte de la indumentària: És aconsellable que les dones no utilitzin faldilles o pantalons molt curts, samarretes de tirants, escot o roba transparent.
Per visitar els temples cal que tant els homes com les dones portin les cames cobertes (pantalons llargs, pareo, mocador ...). El guia us indicarà amb antelació quins dies cal anar preparat.
És preferible portar sandàlies còmodes i algun calçat tancat per si plou.
En els temples haureu de descalçar-vos abans d'entrar, de manera que us recomanem portar uns mitjons a mà.
En època de pluges és recomanable portar sempre un paraigua plegable o un impermeable.

Desplaçaments

Per anar d'una ciutat a una altra el trasllat s'ha de fer en autocar o en avió. Heu de tenir en compte que les vies de comunicació són precàries, i que els viatges poden ser molt llargs en algunes ocasions. Els vols interns s'han de fer en línies aèries índies.

Canvi de diners i compres

Es poden canviar diners en hotels, bancs i aeroports. En algunes botigues grans també accepten targeta VISA i "traveller checks". Què es pot comprar? El guia us portarà a tallers artesanals on podreu veure com s'estampen les teles, confeccionen catifes, teixits de seda, teles de cotó i treballs en marbre. Tots aquests tallers disposen de botigues on trobareu gran varietat d'articles. No oblideu que per a aconseguir un bon preu cal regatejar. Disposareu de tardes lliures en què podreu anar a comprar pel vostre compte; es recomana negociar el preu d'un taxi d'anada i tornada. Tingueu en compte que els venedors ambulants us perseguiran perquè els compreu.

Fotografies, trucades telefòniques, postals

En alguns dels llocs que visitareu haureu de pagar una petita quantitat per poder realitzar fotografies o gravar en càmera de vídeo. Les trucades telefòniques és millor fer-les des de telèfons públics ("STD"), ja que des de l'hotel sempre resulta més car. Per a l'enviament de postals, podeu comprar segells en els hotels i dipositar-les en les bústies que allà mateix trobareu. Si voleu portar el vostre telèfon mòbil, consulteu a la vostra companyia telefònica la cobertura, les condicions i les tarifes des de l'Índia.


VISITA A LA FUNDACIÓN
Programa de visites

Quan arribeu a la Fundación us rebrà l'equip de traductors que us acompanyaran durant la vostra visita. Durant l'estada al campus de la Fundación a Anantapur visitareu diferents projectes (hospitals, escoles, centres per a nens amb discapacitat, etc.) i inaugurareu algun projecte que hagi finalitzat recentment.

Allotjament

Estareu allotjats en bungalows, dins del recinte de la Fundación. Són edificacions senzilles, igual que les seves prestacions. És recomanable portar tovalloles pròpies (encara que en les habitacions també hi trobareu tovalloles) i xancletes per al bany. Es pot rentar roba al bany i estendre a l'exterior del bungalow, però cal portar pinces. És recomanable estendre la roba interior dins de l'habitació. Tots els bungalows disposen d'un aparell elèctric per als mosquits i un ventilador de sostre. Els llits disposen de llençols. No hi ha servei d'habitacions, però us escombraran el bungalow i reposaran el paper higiènic i el sabó si ho demaneu a les persones encarregades.

Menjars

Tots els menjars estan inclosos. Els esmorzars i els sopars es faran a la cantina de la Fundación, i els dinars depèn de la programació. Seran menjars senzills, amb espècies però no picants. L'aigua a la cantina prové d'un dipòsit d'aigua potabilitzada i en les proximitats del campus hi ha quioscos on podreu comprar refrescos i aigua embotellada. També es pot comprar cervesa, però es recomana el seu consum dins de les habitacions ja que el consum en públic està mal vist.

Canvi de diners i compres

Es poden canviar diners a l'oficina de la Fundación, però no es canvien "traveller checks". Al voltant del campus de la Fundación hi ha petites botigues on es poden comprar caramels, globus, begudes i productes bàsics per a la higiene personal.

Indumentària

Anantapur és una zona rural al sud del país i molt poc turística, per la qual cosa us agrairan que sigueu respectuosos amb els seus costums.
Recomanacions:
Les dones no han de portar les cames descobertes ni utilitzar peces de tirants, amb escot, transparències ni ajustades. És preferible portar sandàlies còmodes, i algun calçat tancat per si plou. En època de pluja és recomanable portar un paraigua plegable o un impermeable.


VISITA AL NEN/A APADRINAT/A

Quan arribeu al campus que la Fundación Vicente Ferrer té a Anantapur, us facilitaran un dossier amb totes les dades del vostre nen / a apadrinat / a:
Nom
Data de naixement
Nom dels pares
Dades dels germans (sexe i edat)
I altra informació relacionada amb el seu poblat.
Durant la visita estareu acompanyats per guies i traductors de RDT.
Si voleu comprar alguna cosa per al nen / a apadrinat i la seva família, ho podeu fer a la ciutat d'Anantapur, no cal que porteu regals des d'Espanya. Els mateixos guies us poden acompanyar a les botigues específiques on podreu comprar, per una quantitat aproximada de 18 euros / 1.000 rupies, el més necessari i útil per al vostre nen / a apadrinat i la seva família.

US DESITGEM UN BON VIATGE!

BREU DICCIONARI DE TELUGU

Benvinguda i salutació: Namaste
Com estàs?: Bagunava
Molt bé: Bagunanu
Com et dius?: Niperu Llemi
Em dic (nom): Naperu (nombre)
Quants anys tens?: Nivasayu anuta
Tinc (anys): Navayasu (años)
Quant costa?: Dini dara enta
Un: Okati
Dos: Renduu
Tres: Mudu
Quatre: Nalagu
Cinc: Aidu
Sis: Aru
Set: Edu
Vuit: Enimidi
Nou: Tomidi
Deu: Padi

VIATGES STARTOUR · GC40MD, C/ Jovara, 54-56 · 08370 Calella (Barcelona) · Tel. 93.766.15.00 · Fax 93.766.16.00 · viatges@startour.cat